bouwadvies HB 27
info@bouwadvieshb27.nl

Uitbreiding vrijstaande woning jaren ‘20

Uitbreiding vrijstaande woning jaren ‘20

Deze vrijstaande woning is opgebouwd uit gemetselde gevels, gevelbekleding op verdieping hoogte van houten rabatdelen, houten kozijnen, gemetselde lekdorpels, rollagen boven de kozijnen, zinken bakgoten met houten goot betimmering, tent kap met wolfseinden bedekt met keramische pannen en een houten dakkapel met plat dak aan de achterzijde van de woning. In de dakschilden aan weerzijde van de woning bevinden zich houten dakkapellen bedekt met keramische pannen. De uitbouw van de keuken en woonkamer, aan de achtergevel van de woning, is opgebouwd uit gemetselde gevels, houten kozijnen, gemetselde lekdorpels en een plat dak met bitumineuze dakbedekking.              De uitbouw van de garage, die zich bevindt aan de linkerzijgevel van de woning is opgebouwd uit gemetselde gevels, houten kozijnenrollagen boven de kozijnen, zinken bakgoten met houten goot betimmering, schilddak bedekt met keramische pannen. De hoofdbouw is gemetseld in klezoorverband met een vormbaksteen en een geborstelde cement voeg. De uitbouw is gemetseld in klezoorverband met een vormbaksteen en een geborstelde cement voeg.

In 2011 heeft bouwadvies HB 27, in samenwerking met Bureau Vrij, het ontwerp, het tekenwerk en de bouwbegeleiding verzorgt voor de bouw van een overkapping t.b.v. een buitenkeuken aan de achtergevel van de woning. De overkapping is opgebouwd uit gemetselde gevels, geprofileerde houtenbalklaag, houtendakbeschot bestaande uit g.g. delen, geprofileerde houten boeidelen en een plat dak met bitumineuze dakbedekking. De overkapping is gemetseld in klezoorverband met een vormbaksteen en een door gestreken cementvoeg. Het bijzondere aan deze overkapping is dat de stalendraagconstructie voor de houtenbalklaag, niet onder de houtenbalklaag staat, maar boven op het platte dak licht.

02 achtergevel nieuw 04 linker zijgevel nieuw 05 doorsnede a-a 07 plattegrond begane grond nieuw01 foto 1 09 foto 2 10 foto 3 11 foto 4a 13 foto 6 14 foto 7